Пържени патладжани в буркани

Олег ИвановОлег ИвановНовак
18/10/2012
"Да знаете, че стават толкова вкусни, че гаранция няма да ви стигнат!"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 571
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патладжани
  • олио - за пържене
  • сол - за поръсване
  • лимони
  • магданоз - стръкчета
  • оцет - равна част с олиото
  • олио - останало при пърженето на патладжаните, равна част от оцета
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • бахар - няколко зрънца
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не са посочени количества, защото зависят от желания от вас брой буркани.

Почистените патладжани нарежете на филийки по дължина и обилно ги посолете, за да се отцедят от горчивината за 1-2 часа.

След това се попиват и се пържат до готовност от двете страни в сгорещено олио.

Изпържените патладжани оставете за 1 нощ да престоят. На другия ден ги подреждайте в буркани, като между тях слагате кръгчета лимон и стръкчета нарязан магданоз и чесън.

Затворете бурканите и ги оставете за 1 денонощие да престоят така. За това време те трябва да са отделили доста олио.

Останалото от пърженето олио възварете с равна част оцет, сол на вкус и подправките. Долейте от маринатата в бурканите и ги затворете. Стерилизирайте за 10 минути.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар