Пържени патладжани в буркани

18/10/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
"Да знаете, че стават толкова вкусни, че гаранция няма да ви стигнат!"
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 957
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патладжани
  • олио - за пържене
  • сол - за поръсване
  • лимони
  • магданоз - стръкчета
  • оцет - равна част с олиото
  • олио - останало при пърженето на патладжаните, равна част от оцета
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • бахар - няколко зрънца
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не са посочени количества, защото зависят от желания от вас брой буркани. Почистените патладжани нарежете на филийки по дължина и обилно ги посолете, за да се отцедят от горчивината за 1-2 часа. След това се попиват и се пържат до готовност от двете страни в сгорещено олио.

Изпържените патладжани оставете за 1 нощ да престоят. На другия ден ги подреждайте в буркани, като между тях слагате кръгчета лимон и стръкчета нарязан магданоз и чесън.

Затворете бурканите и ги оставете за 1 денонощие да престоят така. За това време те трябва да са отделили доста олио.

Останалото от пърженето олио възварете с равна част оцет, сол на вкус и подправките. Долейте от маринатата в бурканите и ги затворете. Стерилизирайте за 10 минути. подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар