Начин на приготвяне
Не са посочени количества, защото зависят от желания от вас брой буркани.
Почистените патладжани нарежете на филийки по дължина и обилно ги посолете, за да се отцедят от горчивината за 1-2 часа.
След това се попиват и се пържат до готовност от двете страни в сгорещено олио.
Изпържените патладжани оставете за 1 нощ да престоят. На другия ден ги подреждайте в буркани, като между тях слагате кръгчета лимон и стръкчета нарязан магданоз и чесън.
Затворете бурканите и ги оставете за 1 денонощие да престоят така. За това време те трябва да са отделили доста олио.
Останалото от пърженето олио възварете с равна част оцет, сол на вкус и подправките.
Долейте от маринатата в бурканите и ги затворете. Стерилизирайте за 10 минути.
Пържените патладжани в буркани са готови.
Ако обичаш патладжан, опитай непременно и предложенията ни за маринован патладжан, домашно кьопоолу или тези патладжанената разядка баба гануш.