Тиквеник с ябълки и круши

01/01/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313817965
"Кой е казал, че тиквеникът трябва да е само с тиква - с ябълки и круши е напарво вълшебен "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме тиквата, ябълките и крушите.

В подходящ съд ги смесваме и прибавяме ванилията, канелата и захарта, която е по ваш вкус.

Счукваме орехите и ги нарязваме.

Вземаме корите, разтваряме две от тях и намазваме с маслото. Разпределяме сместа от тиква, ябълка и круша, както и орехите и стафидите, като поръсваме с канелата. Завиваме на руло.

Рулата може да ги поставим едно до друго в правоъгълна тава - аз ползвах кръгла тава.

Така подреждаме, докато се запълни самата тавичка.

Отгоре намазваме с останалото масло и поставяме във фурната, която сме загряли на 190 градуса с вентилатор. Печем до готовност.

Подготвяме си сиропа, като поставяме водата със захарта да заври. Държим така около 5 минути и премахваме.

Изсипваме сиропа на изстиналия вече сладкиш.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар