Начин на приготвяне
Измийте и подсушете филетата. Направете прорези върху кожата, без да стигате до месото.
Овкусеге филетата със сол и черен пипер. Поръсете ги със сока на единия портокал.
Покрийте ги с фолио и ги оставете на студено да се мариноват за около час.
Загрейте тиган с тежко дъно и запечете филетата най-напред с кожата надолу за около 2-3 минути.
Прехвърлете ги в тавичка, добавете портокалови филийки и ги сложете в загрята фурна до 200 градуса.
Печете за около 10 минути.
Извадете филетата от фурната и ги оставете да се отпуснат за около 7 минути.
Загрейте маслото в подходящ съд, добавете виното, нишестето и 1 с.л. портокалов сок. Сгъстете до желаната гъстота.
Сервирайте патешкото магре със сос.