Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешко магре»Празнично патешко магре с портокали

Празнично патешко магре с портокали

Празнично патешко магре с портокали2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Изискано и стилно предложение за специалните моменти"

Необходими Продукти

  • патешко филе - 2 бр. с кожа
  • черен пипер - млян
  • сол
  • портокали - 2 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • масло - 30 г
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете филетата. Направете прорези върху кожата, без да стигате до месото.

Овкусеге филетата със сол и черен пипер. Поръсете ги със сока на единия портокал.

Покрийте ги с фолио и ги оставете на студено да се мариноват за около час.

Загрейте тиган с тежко дъно и запечете филетата най-напред с кожата надолу за около 2-3 минути.

Прехвърлете ги в тавичка, добавете портокалови филийки и ги сложете в загрята фурна до 200 градуса.

Печете за около 10 минути.

Извадете филетата от фурната и ги оставете да се отпуснат за около 7 минути.

Загрейте маслото в подходящ съд, добавете виното, нишестето и 1 с.л. портокалов сок. Сгъстете до желаната гъстота.

Сервирайте патешкото магре със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: