Захаросани фъстъци

СтоянСтоян
Новак
166
Захаросани фъстъци2 / 2
20/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
"Суровите ядки може и да са най-полезни, но захаросаните фъстъци са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • фъстъци - 2 ч.ч. сурови (275 г)
  • захар - 1 ч.ч. (200 г)
  • вода - 1/3 ч.ч. (75 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме всички съставки в тиган и пускаме на умерен огън. След 10-15 мин. (зависи от температурата) водата завира и получаваме гъст сироп. Важно е често да се разбъркват през целия процес.

Когато се изпари напълно, захарта се кристализира и покрива фъстъците. Може да ги оставите за още минута-две за да се карамелизират леко. Тогава трябва да ги свалим от котлона.

По този начин ще се отделят и ще се покрият със захар а няма да се карамелизират и слепнат.

*Ако намалите температурата, докато сместа още ври, или по друга причина захарта остане в тигана, можете да добавите същото количество вода като в началото и да повторите процедурата. Важно е и температурата да не е много висока, тъй като може и да се карамелизират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка: