Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Свинска пача в буркани

Свинска пача в буркани

Свинска пача в буркани
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
25
"Казват, че не може да задържите насила щастието, но може да сложите свинска пача в буркани, което си е почти същото"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • свински кости - костите от 1 прасе
  • черен пипер - 1 пакетче на зърна
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 глава
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава се разделя на две или четири части. Отстраняват се очите и мозъка, костите от прасето се насичат на едри части и всичко се слага във голям казан или тенджера.

Сипва се вода да се облеят и се варят на бавен огън за около 3 часа, като към края се овкусява със сол. Всичкото месо се обезкостява от костите и нарязва.

На дъното на всеки буркан се слага по 3-4 зърна черен пипер и се сипва от месото, като не се пълнят догоре бурканите, трябва да остане място за добавяне на бульона, които се прецежда през тензух.

Допълват се бурканите с бульон (по желание се слага скилидка чесън), затварят се с капачки и се варят 30 минути. Така приготвени бурканите са чудесна бърза заготовка за свинска супа пача.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: