Баница с пармезан и моцарела

02/01/2018
РАГ
отРАГИноватор32813111
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се пухкаво меко тесто, което се разделя на 6-7 топки. Оставя се да втасва около 30 минути. Разточваме всяка топка с точилка на тънка кора.

Върху кората се маже от маслото и слагаме от предварително приготвена смес от настърган пармезан, натрошено сирене и моцарела, разбъркани с яйцата.

Навива се на руло и се реди в тава, намазана с малко олио, под формата на охлюв. Когато тавата се запълни, отгоре намазваме с малко масло.

Печем на около 180 градуса. Когато се извади от фурната, готовата баница се напръсква с капки (малко) вода и се завива в кърпа за 5-10 минути да се задуши.

Загъваме късметите и набождаме с клечки за зъби.

Весела Нова Година!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар