Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Норвежки омари на фурна

Норвежки омари на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Норвежки омари на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Деликатес, който трябва да опитате поне веднъж през живота си"

Необходими Продукти

  • норвежки омари - 16 бр. средна големина
  • едра сол - 4 - 5 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 60 мл (може и пенливо)
  • лимон - 1 и 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 200 градуса и докато тя качва нужната ни температура, счукваме в хаванче чесъна, 1 ч.л. от едрата сол и магданоза с малко от зехтина до образуване на паста. Прибавяме и останалия зехтин и разбъркваме.

На дъното на тавичка ръсваме останалата сол и подреждаме омарите. Заливаме с виното и разпределяме от приготвената паста. По желание може да напръскате с още малко зехтин.

Печем 10 минути и изваждаме в голяма чиния за сервиране с лимон, нарязан на четвъртинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: