Начин на приготвяне
Овкусяваме каймата /може да си вземете готова овкусена кайма, но аз предпочитам сама да си я подправя/ с подправките по избор - аз сложих кимион, индийско орехче, пикантина (вместо сол) и черен пипер). Овкусената кайма оставяме настрана да почине.
Нарязваме лука и моркова, също така обелваме и нарязваме картофите на кубчета и оставяме в студена вода. След това ги запържваме (без картофите), когато лукът стане леко златист, слагаме каймата и тя да се запържи леко.
Ако не обичате пържено, може да не запържвате, а направо да запечете. След като сме запържили всичко, слагаме в намазнена тавичка планката + картофите и запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса .
Докато се пече мусаката, правим заливката - разбъркваме в купа 2-те яйца, брашното и киселото мляко. Готовата смес заливаме мусаката и връщаме обратно в фурната до запичане.
Сервираме с кисело мляко, а по желание може и с някоя разядка.