Супа от елда

ИларияИлария
Новак
117
1
205
26/10/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 724
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте елдата в гевгир и я накиснете за 1 час във вода.

Загрейте олиото в тенджера и запържете скълцаните лук и настърган морков.

Щом омекнат, добавете елдата и долейте 1 ч.ч. зеленчуков бульон. По желание може да използвате и месен бульон.

Прибавете и достатъчно количество топла вода.

Оставете всичко да ври до увиране на елдата. Накрая добавете подправки и нарязания бекон.

Снемете супата от леда от котлона и внимателно темперирайте с прясното мляко, като по желание може да добавите сметана към вашата супа с елда.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар