Супа от елда

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Супа от елда2 / 2
26/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • елда - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой, фино настърган
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • бекон - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • сметана - течна или заквасена, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте елдата в гевгир и я накиснете за 1 час във вода.

Загрейте олиото в тенджера и запържете скълцаните лук и настърган морков.

Щом омекнат, добавете елдата и долейте 1 ч.ч. зеленчуков бульон. По желание може да използвате и месен бульон.

Прибавете и достатъчно количество топла вода.

Оставете всичко да ври до увиране на елдата. Накрая добавете подправки и нарязания бекон.

Снемете супата от леда от котлона и внимателно темперирайте с прясното мляко, като по желание може да добавите сметана към вашата супа с елда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: