Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа с елда и пърхутка

Супа с елда и пърхутка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Супа с елда и пърхутка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • елда - 1 шепа
  • пърхутки - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте елдата и я накиснете за 12 часа, като през това време смените водата три пъти. Когато времето за изкисване е минало, скълцайте лука и го задушете в тенджера с малко масло. Щом стане прозрачен, добавете надребнените, предварително почистени гъби и картофи.

Налейте 4 ч.ч. вода и оставете да заври. Когато гъбите и картофите поомекнат, се слага и елдата.

Овкусява се с наситнените зелении и останалите подправките. Ястието се оставя на огъня, докато се сварят всички продукти. По желание към супата може да се добави и фиде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: