Начин на приготвяне
Първо се правят карамелизираните орехи. В касерола се разтопява захарта. В подмазана тава се нареждат орехите и с лъжица се разпределя каремелът върху всеки един. Трябва да се действа бързо, защото захарта много бързо се втвърдява. Орехите се оставят настрана и през това време се подготвя салатата.
Картофите се сваряват, нарязват се на кубчета. Към тях се прибавят предварително нарязаните на ситно два вида лук и праз. Прибавя се и лимоновият сок. Разбърква се. След това се добавят копърът, магданозът и се овкусява с олио и сол.
Картофената салата се поднася, като се слага от картофената смес в средата на чиния, около нея се нареждат карамелизираните орехи, а отгоре се слагат маслини за украса. Завършва се с пресен магданоз най-отгоре.
Сладките орехи чудесно кореспондират със солените картофи, като допълват техния аромат и вкус.