Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с бекон и майонеза

Картофи с бекон и майонеза

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Картофи с бекон и майонеза2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Животът е прекалено кратък, за да броите всяка калория. Вместо това се наслаждавайте на яденето и добрата компания!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • майонеза - 1 опаковка
  • сметана - 100 мл течна
  • бекон - 250 - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на парченца.

Сипете ги в подходяща тава и добавете нарязания ситно бекон.

Посолете и поръсете с индийско орехче и черен пипер.

Разбийте майонезата със сметаната (може и прясно мляко). Залейте върху картофите и разбъркайте.

Сложете ястието да се пече в умеран фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност на картофите.

Поднесете картофи с бекон и майонеза с малко чубрица или скълцан магданоз по желание.

С картофи и бекон можете да си направите още картофен огретен и пълнени картофи на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
43
37
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#199595
Потребител#199595
Не знам, но аз тази рецепта си я правя редовно и никога не съм варила картофите предварително и винаги са ставали
19.09.2018 19:49
1
Ива
Ива
Това ястие може да се направи и в гювечета,като предварително сварените картофи се нарязват на едри кубчета , прибавя се и топено сирене.
30.08.2013 15:19
1
роко
роко
картофите се варят но тази 1 опаковка майонеза колко грама е респ. миккитра?
02.08.2013 17:27
Росица
Росица
Сварих картофите, разредих сметаната с вода,- без майонеза. Сложих шунка , черен пипер, сол и ги запекох.
Станаха супер.
13.03.2013 11:14
1
Maggie
Maggie
Това нещо стои от два часа във фурната и още не е готово... Забрави ли да напишеш, че трябва да се заварят предварително?!
31.01.2013 22:15
1
1
Покажи всички подкоментари
марияна
марияна
сега се готви, ще пиша после дали ни е харесало ястието
29.10.2012 16:09