Сос Карбонара

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
24/10/2012
"Оригинална рецепта за сос, който е в основата на Италианската кухня!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241 113
  • Преглеждания за месеца4128
  • Преглеждания за седмицата169
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните ситно лук, чесън и бекон в малко сгорещена мазнина.

Долейте 2-3 с.л. бяло вино и овкусете със сол, черен пипер. Разбийте сметаната с яйцата и при непрекъснато разбиване с тел я доливайте в тигана.

Бъркайте, докато сосът леко се сгъсти. Към така приготвения сос Карбонара прибавете предварително сварените спагети и настъргания пармезан.

Може да добавите и малко гъби при запържването.

Стъклена чиния за ордьоври, разядки и сосове-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стъклена чиния за ордьоври, разядки и сосове
6.72 лв.
5.17 лв.
Виж ››

Задължителна за всеки дом - многофункционална стъклена чиния за ордьоври :)

Рейтинг

5 16
4 7
3 6
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#167930
оригиналният сос карбонара няма лук и чесън и се слагат само жълтъците без сметаната
15
0
Йорданка Ковачева
Присъединявам се към вашето мнение!
0
0
Дани
Дани
18.03.2016 07:43
:-) не е въпрос на нехаресване. А в карбонарата не се слага нито един от продуктите, с които я свързвате. Може така предложената рецепта да е много вкусна, но тогава когато има излишни или липсващи продукти не може да се нарича с популярно име, в случая Карбонара. И няма много различни рецепти. Има една! Всичко останало са интерпретации. А интерпретираните и редактирани пици или са безименни, или им се слага друго име. А обекта на тази рецепта определено има нужда от нова име.
7
1
готвач
готвач
27.04.2015 21:36
Милко , извинявам се.
4
0