Сос Карбонара

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
24/10/2012
"Оригинална рецепта за сос, който е в основата на Италианската кухня!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо227 311
  • Преглеждания за месеца520
  • Преглеждания за седмицата328
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните ситно лук, чесън и бекон в малко сгорещена мазнина.

Долейте 2-3 с.л. бяло вино и овкусете със сол, черен пипер. Разбийте сметаната с яйцата и при непрекъснато разбиване с тел я доливайте в тигана.

Бъркайте, докато сосът леко се сгъсти. Към така приготвения сос Карбонара прибавете предварително сварените спагети и настъргания пармезан.

Може да добавите и малко гъби при запържването.

Стъклена купичка диаметър 6 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стъклена купичка диаметър 6 см
1.36 лв.
Виж ››

Лесни за употреба и много практични стъклени купички, подходящи за сосове, кремчета, ядки или др.

Рейтинг

5 16
4 7
3 6
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#167930
оригиналният сос карбонара няма лук и чесън и се слагат само жълтъците без сметаната
14
0
Йорданка Ковачева
Присъединявам се към вашето мнение!
0
0
Дани
Дани
18.03.2016 07:43
:-) не е въпрос на нехаресване. А в карбонарата не се слага нито един от продуктите, с които я свързвате. Може така предложената рецепта да е много вкусна, но тогава когато има излишни или липсващи продукти не може да се нарича с популярно име, в случая Карбонара. И няма много различни рецепти. Има една! Всичко останало са интерпретации. А интерпретираните и редактирани пици или са безименни, или им се слага друго име. А обекта на тази рецепта определено има нужда от нова име.
6
1
готвач
готвач
27.04.2015 21:36
Милко , извинявам се.
4
0