Интересни спагети с гъбен сос и наденица

05/12/2019
"Не само интересни, но и много вкусни, както може да се уверите и сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 776
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • наденица - 450 г (варено - пушена)
  • спагети - около 280 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • гъби - 120 г (мариновани)
  • синьо сирене - 100 г
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • чесън на прах - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе соса за спагетите, като загреете сметаната на слаб огън. Добавете натрошеното синьо сирене и половината гъби, нарязани на много ситно. Останалите гъбки прибавете нарязани на филийки, за да се усещат в соса.

2. Бъркайте около 10 минутки, овкусете със сол, чесън и бял пипер и отстранете от огъня.

3. Наденицата обелете от тънката покривна ципа и нарежете на колелца от 1 см. или малко повече.

Пронизвайте всяко кръгче със 6-7 пръчки спагети.

4. Поставете в широк съд с вряща на котлона вода и сварете според указанията на пакета на спагетите. Когато са готови отцедете от водата и ръснете зехтин, за да не слепват.

5. На дъното на чиниите, в които ще сервирате, сипете от сосчето, а отгоре подредете ефектно изглеждащата паста.

Добър апетит! Интересните спагети с гъбен сос и наденица са готови.

Тенджера за паста с капак за лесно отцеждане-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера за паста с капак за лесно отцеждане
50.00 лв.
38.50 лв.
Виж ››

Най-вкусната паста ще излиза от вашата кухня, защото ще бъде приготвена в специалната тенджера за паста. Има перфориран капан за лесно отцеждане. С удобни дръжки и голяма вместимост, това е тенджера-мечта, особено ако у дома на почит е пастата!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар