Ретро пълнена пуйка

yoanayoana
Новак
135611
Ретро пълнена пуйка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
290 мин.
Порции
8
"Има ли по-вкусен повод да съберете цялото семейство около масата от тази ретро пълнена пуйка"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 средно голяма
  • За плънката
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г
  • бекон - 200 г
  • топено сирене
  • За около пуйката
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 червени
  • моркови - 2 бр.
  • броколи - 250гр.
  • За намазване
  • олио
  • соев сос
  • универсална подправка - за пиле
  • подправки
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете 1 глава лук с ориза, добавете гъбите и бекона. След като сте свалили от котлона, добавете топеното сирене и овкусете със сол и черен пипер.

Напълнете пуйката със сместа. Намажете пуйката със сол, соев сос, черен пипер и подправката за пиле и сложете в намазнената тава.

Нарежете останалите зеленчуци и подредете в тавата при пуйката. Овкусете и тях.

Добавете малко вода и завийте с фолио. Печете в загрята фурна първо на по-високи градуси, а след това намалете и печете до готовност - около 4-5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: