Новогодишна пълнена пуйка

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Новогодишна пълнена пуйка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Ако не сте от хората, които смятат, че на Нова година не се ядат хвърчащи животни, това е рецептата за вас"

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • лук - 80 г
  • орехи - 100 г
  • доматено пюре - 25 г
  • масло - 150 г
  • ориз - 150 г
  • брашно - 1 с.л.
  • стафиди - 60 г
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - 1 с.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пуйката. Натрийте я с брашно от вътрешната страна, след което я измийте и я поръсете със сол, смлян черен пипер и чубрица.

В част от маслото и малко вода задушете ситно нарязания лук. Прибавете към него смлените орехи, измитите стафиди, ориза и размитото в хладка вода доматено пюре.

Разбъркайте сместа, залейте я с топла вода и варете 10-тина минути на умерен огън. След отстраняване на съда от огъня, добавете смления черен пипер, мащерката и нарязания магданоз.

С получената смес напълнете пуйката и зашийте отвора. Поставете пуйката в намазана с масло тавичка, залейте с разтопено краве масло и печете в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Наистина, в нас българите има нещо дивашко. Как ше слагаш чубрица на пуйка? Как ще ръсиш чубрица върху пица, или в пилешка супа, или в кебап, или в гъбени ястия, в грах...аз не знам в кафето си как не слагате вече по някой стрък. Спрете се с тая чубрица бе, тя си има определено място.
02.12.2024 14:37
1