Яхния с пиле и маслини

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Яхния за душата, която ще ви нахрани и стопли вътрешно"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • замразени зеленчуци - 1 купичка микс (чушки, царевица, гъби, грах, ориз)
  • маслини - 15 бр. едри черни
  • сол
  • черен пипер
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват и обезкостяват. Зеленчуците се нарязват на едри парчета. Лукът, празът и морковът се задушават в олиото.

Добавят се картофите, замразените зеленчуци, доматеното пюре и подправките. Слага се обезкостеното месо и водата.

Яхнията се задушава на тих огън до готовност - около 30 минути.

Яхнията с пиле и маслини е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Яхнията е супер!!!
27.03.2022 23:40