Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния от спанак с маслини и картофи

Яхния от спанак с маслини и картофи

Яхния от спанак с маслини и картофи
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"С най-голямата лъжица хапваме тази спаначена яхнийка"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г пресни листа
  • зелен лук - 1 връзка
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • джоджен - 3 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • маслини - 1/2 ч.ч. зелени (без костилки)
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и го нарязваме. В олио и малко вода задушаваме спанака, нарязан зелен лук и пресен джоджен.

Прибавяме и обелените и нарязани на кубчета картофи. Ръсваме черен пипер, сол, една чаена лъжичка червен пипер и една супена лъжица брашно.

Наливаме 3-4 чаени чаши вода и варим до готовност, но за да не изкипи ястието трябва да е открехнат капакът на тенджерата.

Ястието е готово, когато картофите омекнат и се е посгъстила гозбата. Минута преди да снемем от котлона добавяме маслините.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: