Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с маслини по гръцки

Пиле с маслини по гръцки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пиле с маслини по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • чесън - 8 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимони - 4 бр. тънко нарязани
  • маслини - 20 бр. каламата без костилки
  • риган - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • фета - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете форма за печене. Нарежете всяка скилидка чесъна на 3 части.

Махнете внимателно кожата от пилешките гърди (без да я отлепвате напълно) и сложете по 6 резенчета от чесъна под кожата.

Намажете гърдите с 1 с.л. зехтин, овкусете със сол и черен пипер. Нарежете лимоните на дъното на формата, отгоре наредете гърдите.

Поръсете с риган и маслините. Поръсете с още зехтин и запечете за около 30 минути. Махнете от формата, поръсете с настрошената фета и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: