Начин на приготвяне
Палачинките: Яйцата, солта и захарта се разбиват с телена бъркалка, добавясе 250 мл прясно мляко и се разбърква. Добавя се по лъжица полoвината пресято брашно и се бърка, докато се поеме.
Долива се още 250 мл прясно мляко и останалото брашно лъжица по лъжица. Бърка се, докато стане сместа гладка без бучки. Долива се останалото мляко. Добре би било да се остави сместа да почине за около един час, но може и веднага да се готви.
Следва печене на палачинките. Получават ми се около 24 броя.
За плънката: Гъбите се измиват, обелват и нарязват на едри парчета. Пържат се в олиото. През това време се нарязва беконът на кубчета, добавя се, след като гъбите са се леко позапържили.
Като се запържи беконът, се добавя нарязано сирене, топено сирене и кашкавалът.
Когато се стопят сирената и кашкавалът, се добавя сметаната. Бърка се още една минута.
В средата на всяка палачинка се слага по 1-2 супена лъжица от плънката. Сгъват се на квадрати.
Палачинките се нареждат в тава с хартия за печене и се поръсват с рендосан кашкавал.
Пекат се преди сервиране на 200 градуса за 15 мин до леко запичане на кашкавала.
Сос: Киселото мляко се разбърква с майонезата и подправките. Прибира се в хладилника.
При сервиране се поднасят две палачинки със сос.