Начин на приготвяне
Маята, захарта и 2 с.л. брашно се заливат с прясното мляко и се оставят да шупнат, киселото мляко се разбива с яйцата (без единия жълтък, той е за намазване), оцета и олиото.
Брашното се пресява и се смесва в солта, прави се кладенче в средата и се добавят шупналата мая и яйчената смес, измесва се меко тесто и се оставя да втаса.
Втасалото тесто се разделя на две големи равни части, и една по-малка. Едната част се разточва, намазва се с разтопено масло и се навива на руло.
Другата част се разточва и се правят разрези от двете страни. Рулото се слага върху нарязаната кора и се завива на голямо руло.
Навива се в тавата, в средата се слага топчето тесто, покрито с тънко разточена и надупчена кора, оставя се да втаса.
Намазва се с разбит жълтък и се пече на 200 градуса за около 20 мин. След това температурата се намалява и се пече до готовност. Готовата пита се намазва с масло и се завива в чиста кърпа.