Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Маслени картофи с наденица на фурна

Маслени картофи с наденица на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Маслени картофи с наденица на фурна
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Бързо и вкусно, точно от каквото имате нужда в този момент"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г, пресни
  • сурова наденица - 300 г, едро смляна
  • масло - 80 г
  • бира - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сушени - билки микс мащерка, розмарин, чубрица, девесил, босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво с четка под течаща вода. Без да се белят, се нарязват на дълги полумесеци.

Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка с незалепващо покритие, поръсват се със сол, черен пипер, кимион, чесън на прах и микс от изсушените и стрити билки.

Разбъркват се хубаво и се налива бирата и водата.

Върху картофите се нарежда нарязаното на парчета масло, а най-отгоре се слагат парчетата суровата наденица, на която предварително сме направили с ножа няколко диагонални прорези.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пъхва във фурната на 180-200 градуса за около 40 минути. След това фолиото се отстранява и ястието се връща във фурната за още 10-15 минути.

По желание гарнирайте картофите на фурна с пера пресен чесън.

Бързо, лесно и много вкусно!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: