Начин на приготвяне
Картофите се измиват хубаво с четка под течаща вода. Без да се белят, се нарязват на дълги полумесеци.
Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка с незалепващо покритие, поръсват се със сол, черен пипер, кимион, чесън на прах и микс от изсушените и стрити билки.
Разбъркват се хубаво и се налива бирата и водата.
Върху картофите се нарежда нарязаното на парчета масло, а най-отгоре се слагат парчетата суровата наденица, на която предварително сме направили с ножа няколко диагонални прорези.
Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пъхва във фурната на 180-200 градуса за около 40 минути. След това фолиото се отстранява и ястието се връща във фурната за още 10-15 минути.
По желание гарнирайте картофите на фурна с пера пресен чесън.
Бързо, лесно и много вкусно!
Добър апетит!