Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Нахут с картофи и наденица на фурна

Нахут с картофи и наденица на фурна

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Нахут с картофи и наденица на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
24/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"По аромата ще познаете това вкусно ястие с наденичка, картофки и нахут"

Необходими Продукти

  • домати - 1 бр.
  • нахут - 300 г консерва
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • наденица - 400 г варена
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • къри
  • джоджен
  • лют пипер - по желание
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци за богатия гювеч се режат и почистват. Доматът се бели и се накълцва на дребно.

Задушете моркова и лука в олио. После добавете чушката и разбъркайте. Прибавете домата.

Когато водата се изпари, сипете нахута, брашното, подправките. Сипете 300 мл вода и гответе до завиране.

На дъното на глинения гювеч сипете нарязаните на дребно картофи. После и всички останали зеленчуци. Може да добавите вода, ако трябва. Нарежете и прибавете варената наденица.

Печете нахута с картофи и наденица на фурна за 40 мин. на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: