Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите, първo, на две и после на филии.
Наденицата нарежете на хапки. Лука, чесъна и чушките на дребно
Загрейте олиото в тигана и запържете лука и чесъна. След няколко минути добавете чушките. Пържете за 5-6 минути и добавете наденицата.
След още 5 минути добавете картофите. Гответе под капак десетина минути, на среден огън след което налейте бульона.
Овкусете със солта пипера и девисила. Можете да замените тези подправки с други но уверявам ви, че вкуса няма де е същия.
Оставете ястието с наденица на котлона, да ври на бавен огън за 6-7 минути, след което го прехвърлете в тавичка за печене. Покрийте с фолио и печете във загрята фурната на 220 ℃ за 25 минути. После махнете фолиото и запечете картофите с наденица за още 10 минути.
Можете по желание да поръсите готовата пикантна наденица с картофи на фурна с магданоз.
Да ви е сладко!
Коментари
Благодаря за идеята!