Млечна супа със сирене и фиде

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Иноватор
434
176
2292
2
09/01/2018
"Всеки я е опитвал, всеки я харесва "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 188
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка възваряваме 700 мл от прясното мляко с кравето масло и щипка сол.

Натрошаваме фидето и докато чакаме да се свари, на друг котлон правим варена застройка.

В касеролка сипваме прясно мляко, жълтъка и брашното. Разбиваме добре сместа с тел и слагаме на котлона. Не спирайте да бъркате до момента, в който започне да възвира.

Разредете варената застройка с 2-3 черпака от врящата супа и сипете в тенджерата. Оставете да поври две-три минути. Натрошете сиренето в супата и захлупете с капак.

Сервирайте млечната супа топла.

В рецептата не присъстват подправки, лук и други съставки, което е прави подходяща за детската и диетична кухня.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Александър
Александър
26.03.2020 11:51
Става за язва . Благодаря Ви !
1
0