Витаминозна салата с алабаш и цвекло

Витаминозна салата с алабаш и цвекло

По_СилвенскиПо_Силвенски
Новак
13
46
45
18
09/12/2019
"Витаминозна салата и антивирусната ракия на дядо - две оръжия срещу настинка и грип"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 809
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • червено цвекло - 1 бр.
  • алабаш - 2 бр.
  • ябълка - 1 бр. зелена + 1 бр. червена + 1 бр. жълта
  • морков - 2 бр.
  • царевица - 340 г сладка консервирана
  • праз лук - бялата част 10 см
  • лимон - 1 бр.
  • грейпфрут - 1 бр.
  • зехтин - 60 мл екстра върджин
  • сол - 1 с.л.
  • маслини - 100 г
  • магданоз - 10 стръка за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се и се измиват цвеклото, алабашът, ябълките и морковите.

В дълбока купа се настъргват. Добавя се изцедената царевица.

Нарязва се на ситно праз лук в купата.

За дресинг използваме сока на лимона и грейфрута, добавяме зехтина и солта. Разбърква се.

За завършен вид в чинията се поръсва с магданоз и се подреждат маслините върху витаминозната салата.

Витаминозната салата с алабаш и цвекло е готова.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар