Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кейк с кашкавалена коричка

Солен кейк с кашкавалена коричка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Солен кейк с кашкавалена коричка
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Мноооого е вкусен, чак ни накара да забравим сутрешните банички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 равна ч.л.
  • сирене - 200 г
  • брашно - 300 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло и последователно добавете яйцата едно по едно, киселото мляко смесено със содата, натрошеното сирене и брашното, разбъркайте добре.

Сипете сместа за соления кекс в намазана предварително форма за кейк с масло и поръсена с брашно.

Отгоре поръсете с настъргания кашкавал равномерно и печете в предварителна нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Соленият кейк с кашкавалена коричка е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: