Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Рошав хляб с кашкавалена коричка

Рошав хляб с кашкавалена коричка

Рошав хляб с кашкавалена коричка
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
02/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Така ли ще хапнете този вкусен хляб или ще го придружите и с някоя вкусна гозба"

Необходими Продукти

  • брашно - 0.500 г
  • мая - 7 г суха
  • кисело мляко - 100 г
  • вода - 150 мл топла
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • кашкавал - 70 г за коричката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и го смесете със солта, направете кладенче в средата и добавете предварително шупналата мая със захарта и водата.

Разбийте киселото мляко, олиото, оцета и белтъка и ги добавете в купата, омесете меко и гладко тесто, намажете го с олио и оставете да втаса за 40 мин.

Втасалото тесто оформете на хляб, сложете го в тава застлана с хартия за печене, направете 3 разреза по дължината на хляба, и след това 4 по ширина.

Намажете го с разбития с олио жълтък, печете за 30 минути на 200 градуса, сложете нарязания на тънки лентички кашкавал върху хляба и запечете до желания цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: