Пилешко филе с ориз на фурна

10/01/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач5310521391
"Без излишни мазнини - само най-доброто и вкусното за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 665
  • Преглеждания за месеца626
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е рецепта за тези, които избягват запръжката при готвенето - без тлъсти меса и без пържене.

Измива се пилешкото филе, нарязва се на малки порции и се поставя в тавата, в която ще се готви. Овкусява се със малко сол, чубрица и черен пипер. Добавя се морковът, почистен и нарязан на кубчета, зехтинът и се сипва 1 ч.ч. вода, която почти да покрие месото.

Поставя се тавата във фурната на 250 градуса за около 30 минути. През това време се почистват и нарязват гъбите, а оризът се измива до бистра вода и се накисва в студена вода за 15 минути.

Изважда се тавата и с вилица се обръщат хапките пилешко месо, а с лъжичка под месото и около него се сипва оризът с гъбите. Долива се още 2 к.ч. вода, а може и малко повече, ако ви се стори, че няма достатъчно и за да не остане оризът недоготвен.

Щом заври, се засичат минутите, които са необходими за готовност на ориза според описанието на опаковката му. За всеки сорт и вид ориз е необходимо различно време. Ако използвате ризон, то около 20-25 минути са напълно достатъчни. Тъкмо и филето ще се запече отгоре.

Поднесете топло с туршийка през зимата и чаша бяло вино!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар