Пилешко филе с ориз на фурна

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
53
420
420
179
1
10/01/2018
"Без излишни мазнини - само най-доброто и вкусното за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 416
  • Преглеждания за месеца1971
  • Преглеждания за седмицата413
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е рецепта за тези, които избягват запръжката при готвенето - без тлъсти меса и без пържене.

Измива се пилешкото филе, нарязва се на малки порции и се поставя в тавата, в която ще се готви. Овкусява се със малко сол, чубрица и черен пипер. Добавя се морковът, почистен и нарязан на кубчета, зехтинът и се сипва 1 ч.ч. вода, която почти да покрие месото.

Поставя се тавата във фурната на 250 градуса за около 30 минути. През това време се почистват и нарязват гъбите, а оризът се измива до бистра вода и се накисва в студена вода за 15 минути.

Изважда се тавата и с вилица се обръщат хапките пилешко месо, а с лъжичка под месото и около него се сипва оризът с гъбите. Долива се още 2 к.ч. вода, а може и малко повече, ако ви се стори, че няма достатъчно и за да не остане оризът недоготвен.

Щом заври, се засичат минутите, които са необходими за готовност на ориза според описанието на опаковката му. За всеки сорт и вид ориз е необходимо различно време. Ако използвате ризон, то около 20-25 минути са напълно достатъчни. Тъкмо и филето ще се запече отгоре.

Поднесете топло с туршийка през зимата и чаша бяло вино!

Добър апетит!

Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

Много полезно съчетание от съдове - купа с гевгир, което може да използвате по предназначение и не само. Купата може да се отделя и да се ползва за разбиване на смеси. Когато се ползват заедно, гевгирът помага за лесното измиване на продукта, а купата - за изхвърляне на излишната вода.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар