Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Ориз със зеле, пушен бекон и колбаси

Ориз със зеле, пушен бекон и колбаси

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ориз със зеле, пушен бекон и колбаси
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Наздраве за онзи кулинарен гений, сътворил тази съвършена комбинация от вкусове и аромати"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 500 г накълцано
  • ориз - 250 - 280 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сос - 4 с.л.
  • сланина - 80 г пушена
  • бекон - 150 г пушен
  • чоризо - 100 г (или наденица по избор)
  • кървавица - 150 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вода - 800 мл
  • олио - 70 мл
  • магданоз - за поръсване, пресен
  • заквасена сметана - за гарниране, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го запържете в сгорещеното на умерен огън олио. Добавете чесъна - настърган, и сол на вкус. След минута сипете ориза, предварително измит добре, за да падне от него нишестето.

Щом оризът стане кристален, сложете доматеното пюре и дафиновия лист и бъркайте още минута.

Сложете зелето, налейте водата - топла, и увеличете огъня.

Нарежете бекона, сланинката, чоризото и кървавицата на едри парченца и ги пуснете във вече завиращото ястие. Гответе около 15 минути, като през това време включете фурната да загрява на 200 градуса.

Прехвърлете ястието в тавичка, овкусете с черен пипер и още сол, ако е необходимо, и запечете за още 10 минути или до пълното извиране на течността.

Поднесете горещо, поръсено с накълцан пресен магданоз. По желание гарнирайте ориза на фурна със заквасена сметана.

Оризът със зеле, пушен бекон и колбаси е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Изглежда неустоимо,Дани:)
10.01.2018 15:50
1
1
Покажи всички подкоментари