Ръжен хляб с маково семе

Bilyana TodorovaBilyana Todorova
Новак
3
18
7
5
11/01/2018
"Аромат, който ще ви върне във времето, когато всичко беше по-вкусно и истинско "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 356
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • ръжено брашно - 500 г
  • бяло брашно - 200 г пшенично
  • суха мая - 1/2 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л
  • хладка вода - 600 мл
  • мак - семена
  • тиквени семки - или други семена за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме двата вида брашно и солта в голяма купа.

В отделен съд смесваме хладката вода с маята и захарта, за да се активира. Изчакваме малко и започваме омесването на всички съставки.

Вече готовото тесто пъхаме във фурната, покрито с кърпа, за да втаса на 50 градуса.

След това премесваме още веднъж и преместваме в предварително намазана със зехтин тава за печене, където оставяме да втаса още веднъж.

Изпичаме на 200 градуса за 40 минути.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар