Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Фрикасе»Кюфтета фрикасе със сметана

Кюфтета фрикасе със сметана

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Кюфтета фрикасе със сметана1 / 3
30/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Всички сте чували за пиле фрикасе, но колко от вас са опитвали от тези ароматни кюфтенца фрикасе, при това приготвени със сметана?"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г смес
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава, голяма
  • кисело мляко - 300 мл
  • брашно - 3 пълни с.л. бяло
  • яйца - 3 жълтъка + 3 белтъка
  • сметана - 120 мл готварска
  • бульон - 1 кубче, по избор
  • магданоз
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион - 1/2 к.л. счукан
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с 1/2 глава скълцан лук, подправките и белтъците от яйцата. Оформете неголеми топчета.

Загрейте малко мазнина и запържете останалия лук и настърган морков. Долейте 2.3 л вода и оставете да заври. След това пуснете кюфтенцата, оваляни в брашно и ако е нужно долейте още малко топличка вода.

Оставете ястието да къкри 40 минути, като добавите и натрошения бульон. След това добавете и още малко от подправките на вкус.

За застройката препечете отделно 2-3 с.л. брашно и го охладете.

Разбийте киселото мляко със жълтъците и добавете препеченото брашно, като разбъркате с тел до хомогенност.

Към вече готовите кюфтета при непрекъснато бъркане добавете застройката, като първо темперирате постепенно. Бъркайте непрекъснато за още няколко минути, като долеете и сметана.

Поднесете кюфтетата фрикасе със ситно нарязан пресен магданоз.

Страхотна рецепта за фрикасе - да си оближеш пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много ми допада рецептата и съм готвила по същия начин но загубих рецепта и сега я търся, вашата е същата но има един проблем че при продуктите пишете сметана а в начина на приготвяне там няма сметана.
26.09.2022 08:36
1
Покажи всички подкоментари
Виктория Петрова
Виктория Петрова
На мен лично ми допадна, но за сметка на това добавих доста подправки по мой вкус.
27.12.2020 01:39
Petya Angelova
Petya Angelova
не ми хареса
07.01.2014 17:18
4