Начин на приготвяне
Измийте месото и го сложете в тенджера.
Налейте вода, колкото да го покрие, и добавете зеленчуците, предварително изчистени, измити и наряза на едри парчета.
Сварете пилешките гърди с малко сол до готовност. Извадете, накъсайте на парчета и заделете.
В друга тенджера запържете брашното до златисто. Разредете с пилешкия бульон (прецеден).
Изчакайте да заври и ако е необходимо, добавете още малко.
Сложете месото и подправките.
В купичка сложете киселото мляко и жълтъка. Разбийте с тел.
Изсипете във фрикасето с пиле и разбъркайте.
Добавете сметаната, изчакайте няколко минути и изключете.
Охладете фрикасето със заквасена сметана леко и сервирайте в подходящи чинии.