Начин на приготвяне
Кокалите от дивия глиган предварително се накисват в оцет, вода, едро нарязан лук, черен пипер на зърна и дафинов лист. Така престояват 24 часа, след това се измиват хубаво и се слагат да се варят.
След като се сваряват, се обезкостява месото и е готово за супата.
В тенджера сложете маслото, сложете го на котлон да се загрее и добавете нарязания на дребно кромид, задушете за кратко, добавете месото и доматите, налейте вода около 2 л добавете подправките и гответе около 25-30 мин.
Разбийте жълтъка с киселото мляко, добавете малко от супата към застройката, разбъркайте и добавете застройката на тънка струйка, свалете от котлона и поръсете с магданоз, нарязан на дребно.
Сервирайте супата със счукан чесън, смесен с малко оцет, и натрошена суха люта чушка.