Начин на приготвяне
Нарежете на кубчета тиквичката и обеления картофи, а моркова и лука наситнете.
Сипете 3 лъжици олио в тенджера и задушете подготвените зеленчуци.
Когато поомекнат, налейте вода и щом кипне, пуснете вътре фидето. Посолете и овкусете с черен пипер, намалете огъня и варете зеленчуковата супа за 20-тина минути.
Свалете супата от котлона и направете застройката. За целта разбийте жълтъка с брашното и киселото мляко. Разбъркайте и прибавете нарязания магданоз.
Прибавете черпак от супата в застройката, разбъркайте и добавете още един. Така температурите се изравняват и супата няма да се пресече.
Сипете застройката в супата и върнете на котлона. Когато заври отново, свалете.
Поръсете готовата супа с нарязан копър и сервирайте.
Леката супа с тиквичка, картоф и фиде е готова.