Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Най-мързеливите и вкусни гювечета

Най-мързеливите и вкусни гювечета

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Най-мързеливите и вкусни гювечета
Снимка: Зори
2 / 6
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Вкусни гювечета, които може да приготви абсолютно всеки, няма как да не ги опитате"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г смес
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • червена чушка - 1 бр.
  • бамя - 1/2 ч.ч. (замразена)
  • грах - 1/2 ч.ч. (замразен)
  • зелен фасул - 1/2 ч.ч. (замразен)
  • патладжан - 1/2 ч.ч. (замразен)
  • изсушени зеленчуци - 2 с.л. микс (праз лук, пащърнак, целина)
  • масло - 60 г
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • домат - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и нарязваме на кубчета. Разпределяме ги в трите гювечета, предварително намазани с малко масло.

Разбъркваме замразените зеленчуци, нарязания на ситно кромид лук и също разпределяме в гювечетата.

Каймата разбиваме с малко гореща вода, трябва да се получи кашичка. Добавяме сол, черен пипер на вкус и сушените зеленчуци.

С помощта на супена лъжица равномерно разпределяме сместа в съдинките. Поливаме със струйка олио и с лъжицата разбъркваме леко.

Накрая слагаме по няколко лентички масло най-отгоре, захлупваме и слагаме в леко затоплена фурна на 60 градуса за 5 - 10 минутки. След това увеличаваме фурната на 180 - 200 градуса и печем около 50 минути.

Домата нарязваме на шайби и нареждаме по няколко най-отгоре на всяко гювече. Захлупваме и връщаме във фурната за още 5 минути.

Накрая чукваме от ниско по едно яйце, поръсваме леко със сол и черно пиперче и запичаме без капачетата, докато яйцата се забулят.

Поднасяме горещи!

Най-мързеливите и вкусни гювечета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Чудни!
30.01.2023 14:11
1