Начин на приготвяне
Обелваме картофите и нарязваме на кубчета. Разпределяме ги в трите гювечета, предварително намазани с малко масло.
Разбъркваме замразените зеленчуци, нарязания на ситно кромид лук и също разпределяме в гювечетата.
Каймата разбиваме с малко гореща вода, трябва да се получи кашичка. Добавяме сол, черен пипер на вкус и сушените зеленчуци.
С помощта на супена лъжица равномерно разпределяме сместа в съдинките. Поливаме със струйка олио и с лъжицата разбъркваме леко.
Накрая слагаме по няколко лентички масло най-отгоре, захлупваме и слагаме в леко затоплена фурна на 60 градуса за 5 - 10 минутки. След това увеличаваме фурната на 180 - 200 градуса и печем около 50 минути.
Домата нарязваме на шайби и нареждаме по няколко най-отгоре на всяко гювече. Захлупваме и връщаме във фурната за още 5 минути.
Накрая чукваме от ниско по едно яйце, поръсваме леко със сол и черно пиперче и запичаме без капачетата, докато яйцата се забулят.
Поднасяме горещи!
Най-мързеливите и вкусни гювечета са готови.
Гювечетата са лесни за приготвяне и са винаги вкусни. Затова препоръчваме да опитате и другите ни рецепти за гювечета с кайма или гювечета с картофи.
Коментари