Начин на приготвяне
Цвеклото се почиства и измива с четка под течаща вода.
Грудките, без да се белят, се варят в подсолена вода около 50 минути докато омекнат.
В отделен съд се сваряват и яйцата. Охлаждат се, обелват се и се нарязват.
Спанакът се измива и накъсва или нарязва на едро.
Цвеклото, след като се е сварило, се прецежда от водата и се оставя да се охлади. Обелва се и се нарязва на полумесеци.
Всичко се подрежда в чиния и се поръсва с каперсите. Гарнира се с нарязаните сварени яйца.
За дресинга се смесват зехтина, лимоновият сок, нарязания на ситно чесън, сол и черен пипер на вкус.
Зеленчуковата салата се залива с дресинга и се поднася със стайна температура или леко охладена.
Салатата от Панджар е готова.
На ваше разположение сме подготвили и други витаминозни салати и салати с цвекло, които можете да добавите в менюто си.