Свинско контра филе с прясно зеле

Ива ПетковаИва Петкова
Новак
5
23
9
20
13/01/2018
"Свежа и вкусна комбинация за чревоугодници, които знаят какво искат "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 237
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се слага в тенджера с мазнината, за да се запържи. След като е почти готово месото, се слага лукът, който предварително сме нарязали на не много ситно, черният пипер и чубрицата и ги оставяме за още малко, докато леко се запържи (задуши) и лукът.

В друга тенджера прибавяме зелето, което сме нарязали на ивици, като предварително сме го поръсили с малко сол. Оставяме го да се запържи до омекването му, след като е готово, слагаме доматите от консерва, за да се запържат и те (или по точно, докато се изпари водата, която ще пуснат доматите), след това поръсваме с червения пипер, кимион, разбъркваме и наливаме малко вода, за да покъкри за още няколко минути.

Ястието се прехвърля в тава, налива се още малко вода и се слага да се пече на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути или докато остане на мазнина.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Страхотна и точна рецепта!
0
0