Начин на приготвяне
Тъй като лещата и нахутът имат различно време за приготвяне, добре е да ги сварим отделно, но без да ги разваряваме.
Нарязаните на ситно лук, чесън, морков и чушка запържваме в малко мазнина. Добавяме варивата и достатъчно вода и оставяме да покъкрят за 5-10 мин.
Размиваме брашното (по-добре да е препечено) в малко вода и добавяме към яхнията. Подправяме със сол, черен пипер, чубрица, кимион и червен пипер като вместо обикновен може да сложите лют или пушен такъв.
Оставяме ястието на огъня за около още 10 -15 мин. При поднасяме поръсваме с нарязан на ситно магданоз.
Тази яхния е изключително подходяща за приготвяне в уред за бавно готвене. В този случай влагаме всички продукти (без подправките и брашното) в началото на готвенето.
Когато варивата са готови, сгъстяваме с брашното и подправяме.
Яхния с леща и нахут е много вкусна.
Коментари
Много добра рецепта!Благодаря!