Нахут с киноа

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Нахут с киноа
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Вкусно предложение за вегани, вегетарианци и обикновени лакомници"

Необходими Продукти

  • нахут - 2 консерви
  • печурки - 150 г
  • киноа - 1 ч.ч.
  • червен лук - 1 глава
  • пиперки - 1 червена
  • кориандър - 1 + 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и пиперката се нарязват на дребно, но не съвсем ситно. Гъбите се почистват и нарязват на малки парченца.

В сгорещено олио се запържват лукът и пиперката, докато лукът започне да става прозрачен. Добавят се гъбите и подправките, разбърква се добре и се запържва още около 5 минути.

Добавя се 1 ч.ч. вода и се оставя покрито да се готви 5-10 минути.

Прибавя се изцеденият нахут и се оставя да къкри до извиране на водата или поне повечето от нея.

За приготвянето на киноата на котлона се слага да заври вода - 2 ч.ч. Когато това стане, се прибавя сол, другата 1 ч.л. кориандър и измитата киноа.

Намалява се котлонът и се оставя да се свари - около 15 минути.

Нахутът с киноа е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко са две консерви нахут?
Консервата не е мерна единица.
Да го бяхте написали в грамажи...?
26.07.2021 19:55