Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Съботна бутерзакуска

Съботна бутерзакуска

Съботна бутерзакуска
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Такава закуска сме готови да ядем всеки ден от седмицата, стига да има кой да ни я приготвя"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 275 г
  • кетчуп - 5 с.л.
  • свинско филе - 150 г
  • печурки - 100 г консервирани гъби
  • моцарела - 125 г
  • босилек - сушен
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се оставя да се размрази и да се отпусне леко.

По средата и по дължина се намазва с кетчуп. Отгоре се нареждат тънко нарязано свинско филе или колбас.

Върху месото се разстилат нарязаните на филийки консервирани гъби. Могат да се използват и сварени в подсолена вода печурки.

Най-отгоре се поставят нарязани на шайби моцарела. Плънката се поръсва със сушен босилек.

От двете страни на пълнежа се правят коси разрези на бутертестото.

Образувалите се ленти се прегъват върху плънката, като се застъпват леко и редуват лентичка отдясно, лентичка отляво. Така се покрива целият пълнеж.

Накрая нашата закуска се намазва с разтопено краве масло и се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна, докато се получи хубава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: