Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Гювечета»Гювечета със сирене и колбас

Гювечета със сирене и колбас

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гювечета със сирене и колбас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Като тесни специалисти по вкусните гювечета смело можем да кажем, че тези са номер 1"

Необходими Продукти

  • сирене - 400 г
  • колбас - 300 г по избор
  • масло - 50 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 4 броя
  • люти чушки - 4 броя по желание
  • бульон - 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 250 мл
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на 4 гювечета разпределете маслото и скълцания лук. Посолете леко и сложете да се запече в умерено загряна фурна.

Щом лукът се запече, извадете и разпределете във всяко по 1 нарязана печена чушка, 1 цяла люта чушка, нарязан колбас, натрошено сирене (повечко) и подправките + натрошения по равни части бульон.

Разбъркайте добре гювечетата и сложете да се пече за 15 минути отново.

След това разбийте яйцата с малко прясно мляко и залейте в гювечетата. Върнете да се пече, докато отново стегне.

Гювечетата със сирене и колбас са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Бульона какъв е?
27.10.2023 18:21
KUDRAN
KUDRAN
Много са добри. пробвайте ги.
12.12.2012 21:56