Торта с вишни и ром

По_СилвенскиПо_Силвенски
Новак
134644
Торта с вишни и ром2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Ето го и най-новото попълнение в колекцията Избрани торти за душата"

Необходими Продукти

  • За Блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1ч.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • пудинг - 1 бр. нишесте ванилия
  • вода - 100 мл
  • За сиропа
  • сладко от вишни - 1/2 бурканче
  • ром - 6 с.л. (няколко капки есенция)
  • вода - 200 мл
  • За глазурата
  • сладко от вишни - 1/2 бурканче
  • черен шоколад - 100 г или млечен
  • ром - 4 с.л. наколко капки есенция
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Разбиват се яйцата със захарта с миксер до бяло. На ръка се добавя брашното, какаото и бакпулверът. Тестото се сипва в тава с хартия за печене. Пече се на 180 градуса за около 40 мин.

Изстиналия блат се реже на две или на три.

За крема: Млякото и захарта се слага на котлона. Щом заври, се сипва нишестето, разтворено във водата. Бърка се до сгъстяване на крема.

За сиропа: В малка тенджерка се сипва водата, сладкото и ромът. Щом заври, се дръпва.

За глазурата: В тенджерка се начупва шоколадът, добавя се сладкото, ромът и водата. Щом се разтопи шоколадът, се отдръпва.

В подходящата форма се слага горният блат с коричката надолу. Полива се със сиропа. Маже се с половината крем. Слага се вторият блат, сиропира се. Намазва се със останалия крем. Поставя се последният блат с дъното нагоре.

Полива се останалия сироп и се маже със глазурата.

Торта се прибира в хладилника - за около 12 часа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: