Начин на приготвяне
За блата:
Разбиват се яйцата със захарта с миксер до бяло. На ръка се добавя брашното, какаото и бакпулверът. Тестото се сипва в тава с хартия за печене. Пече се на 180 градуса за около 40 мин.
Изстиналия блат се реже на две или на три.
За крема: Млякото и захарта се слага на котлона. Щом заври, се сипва нишестето, разтворено във водата. Бърка се до сгъстяване на крема.
За сиропа: В малка тенджерка се сипва водата, сладкото и ромът. Щом заври, се дръпва.
За глазурата: В тенджерка се начупва шоколадът, добавя се сладкото, ромът и водата. Щом се разтопи шоколадът, се отдръпва.
В подходящата форма се слага горният блат с коричката надолу. Полива се със сиропа. Маже се с половината крем. Слага се вторият блат, сиропира се. Намазва се със останалия крем. Поставя се последният блат с дъното нагоре.
Полива се останалия сироп и се маже със глазурата.
Торта се прибира в хладилника - за около 12 часа е готова.