Начин на приготвяне
Сипваме киселото мляко в купа и смесваме със сода за хляб (1/2 ч.л.), бакпулвер (1/2 пакетче), ванилия (1 бр.), кристална захар (12 с.л.) и олио ( 5 с.л.). Разбъркваме добре с бъркалка и като се разтвори захарта, лъжица по лъжица прибавяме брашното.
Трябва да получим гъсто кейково тесто (при необходимост може да прибавим още брашно). В подходяща форма за кейк (използвам с размери 10-23 см или каквато ни харесва), намазана с олио, изсипваме кейковото тесто.
Отгоре слагаме нарязан на малки парченца мармалад (количество по вкус) и леко притискаме мармалада в тестото.
Изпичаме кейка в нагрята на 170 градуса фурна до готовност за приблизително 30-35 минути, като проверяваме дали е изпечен с клечка.
Готовият кейк е с по-влажна структура, понеже е с кисело мляко и мармалад.