Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа с помощта на сито. Правим си по средата кладанче и слагаме едно яйце, олиото и солта. Затопляме леко водата и вътре слагаме 2 с.л. брашно и маята. Към водата слагаме и захарта. Объркваме много добре за да се размие маята. Оставяме да шупне на страна.
После прибавяме и нея към брашното. Прибавяме киселото мляко също. Замесваме меко тесто и го доомесваме върху плота до гладка топка. Оставяме тестото да втаса на топло за 40-50 мин, покрито с кърпа.
Делим тестото на три части. От всяка част разточваме кръг върху набрашнен плот. Кръга го режем с нож на 12 триъгълника.
Режем си мармалада на тънки парченца. В широката част слагаме 1-2 парченца от мармалада. Завиваме кифличките. Нареждаме ги в тава, намазана с олио и набрашнена леко.
В купичка разбиваме жълтъка и олиото и мажем с четка кифличките. Ръсим ги със захар най-отгоре.
Печем в загряна на 180°C фурна до готовност.
Хапваме с кафе.
Да ви е сладко!