Начин на приготвяне
Настържете тиквичката и ръснете една щипка сол. Разбъркайте и оставете да пусне водичка (поне 20-30 минути). Доматите чери разполовете, ако са по-големи, в противен случай оставете цели.
Сварете пъдпъдъчите яйца във вода с малко сол. За твърдо сварени - 4-5 минути от момента на завиране; за леко рохки - 3 минути. Отцедете водата, налейте студена и ги оставете да се охладят в нея - така беленето им ще е по-лесно.
Изстискайте рендосаната тиквичка от всичката водичка, която е пуснала. Настържете при нея пармезана, чукнете яйцето и подправете със черен пипер и копър, не добавяйте повече сол. Ръснете и брашното и разбъркайте. Трябва да се получи средно гъста смес, затова, ако е нужно, си сложете още брашно за постигането на такава.
Включете фурната да загрее до 190 градуса и в тавичка върху хартия за печене сложете от сместа, оформяйки 6 обли и плоски кюфтенца с дебелина 1 см.
Печете до зачервяване около 15 минути и извадете да се охладят. През това време обелете до половината яйчицата за по-красив ефект. Люспестата сол навлажнете леко с пръсти и ръснете малко червен пипер, който да полепне по нея.
На дървени клечки бодвайте пармезанова тиквичка, чери домат и накрая яйце. Подредете в плато и поръсете с люспестата сол.
Добър апетит!