Начин на приготвяне
Първо, измиваме и слагаме пъдпъдъчите яйца да се сварят за около 5-6 минути - достатъчно време, за да са твърдо сварени. Вие може да направите с повече яйца, овкусете според вкуса ви.
След като сме сварили яйцата, обелваме и режем по средата леко да не се разчупи бялата част, отделяме жълтъка в купа и добавяме риган, сол, черен пипер, пой, червен пипер, малко намачкваме с вилица и разбъркваме добре да се смесят подправките.
С помощта на малка лъжица пълним бялата част на яйцето, отгоре поръсваме пълнените яйца със ситно нарязан лют пипер и бодваме с клечки за зъби.
Тези пълнени пъдпъдъчи яйца са идеалното ракиено мезе.