Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени пъдпъдъчи яйца

Пълнени пъдпъдъчи яйца

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Пълнени пъдпъдъчи яйца
Снимка: Н.Акифова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Перфектното предястие, приготвено лесно и бързо и подходящо за всякакви случаи"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 4 - 5 бр. може и повече
  • черен пипер - щипка
  • сол - щипка
  • пой - щипка
  • риган - щипка
  • червен пипер - шипка
  • люти чушки - 1бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме и слагаме пъдпъдъчите яйца да се сварят за около 5-6 минути - достатъчно време, за да са твърдо сварени. Вие може да направите с повече яйца, овкусете според вкуса ви.

След като сме сварили яйцата, обелваме и режем по средата леко да не се разчупи бялата част, отделяме жълтъка в купа и добавяме риган, сол, черен пипер, пой, червен пипер, малко намачкваме с вилица и разбъркваме добре да се смесят подправките.

С помощта на малка лъжица пълним бялата част на яйцето, отгоре поръсваме пълнените яйца със ситно нарязан лют пипер и бодваме с клечки за зъби.

Тези пълнени пъдпъдъчи яйца са идеалното ракиено мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: